Caja de Haan - Emotioneel Welzijnscoach / Kindercoach
Emotional Freedom Techniques (EFT)


EFT is een eenvoudige techniek gebaseerd op de aloude Chinese Geneeskunde. EFT is een afgeleide van acupunctuur, maar zonder naalden. In plaats van naalden wordt bij EFT zachtjes geklopt op belangrijke accupressuurpunten.

Doelstelling van EFT is emotioneel welzijn. Negatieve emoties zorgen voor blokkades in ons energiesysteem welke direct voelbaar zijn in ons lichaam, zoals bijvoorbeeld op de keel, de maag of de borststreek.
Deze techniek neutraliseert deze blokkades op een effectieve manier. Men bemerkt vrijwel direct hoe doeltreffend deze methode werkt.

EFT is een simpele techniek die iedereen kan leren. Het is een veilige methode die ook heel goed inzetbaar is bij kinderen.

Klinisch onderzoek heeft ondertussen bewezen dat deze techniek zeer geschikt is om negatieve emoties te verwijderen, zoals traumatische ervaringen, fobieën, spanningen, stress, woede, verdriet, nervositeit, angsten, de gevolgen van allerlei vormen van misbruik, jaloezie en schuldgevoelens.

De Amerikaanse Cary Graig (www.emofree.com) is de grondlegger van Emotional Freedom Techniques. Gary Craig liet zich onder andere inspireren door het werk van Dr. Roger Callahan, een Amerikaans psycholoog en psychotherapeut.  EFT is ontstaan rondom 1995.