Caja de Haan - Emotioneel Welzijnscoach / Kindercoach

www.cajadehaan.beKindercoaching via creativiteit

voor kinderen vanaf 6 tot 18 jaar


Net zoals een volwassene, kan een kind zich ook gestrest, boos, bang, snel ontmoedigd, jaloers, afwezig, wanhopig, eenzaam of onzeker voelen.
Het “niet lekker in hun vel” zitten komt dan tot uiting in hun gedrag, zoals slecht slapen, druk zijn, boosheid, snel huilen, ruzie maken e.a. Het is moeilijk te begrijpen dat achter dit gedrag een heel gevoelig kind kan schuilgaan.

Als kindercoach stel ik kinderen in de gelegenheid om wat innerlijk bij hen leeft en belangrijk voor hun is, op een creatieve manier naar buiten te brengen. Door op deze wijze te communiceren kan ik een stapje doen in hun belevingswereld. Vanuit deze belevingen kan verdere ondersteuning worden gegeven.

Voor jonge kinderen is dit een interessante manier van coachen, omdat zij verbaal nog niet het vermogen hebben om hun gevoelens te benoemen.

Ook voor oudere kinderen is deze creatieve manier van coachen zeer geschikt. Buiten dat het leuk is om creatief bezig te zijn, leren zij zichzelf beter kennen; wat zijn hun valkuilen in het dagelijks leven, maar bovenal wat zijn hun kwaliteiten? Dit geeft een verhelderende kijk op zichzelf en kan helpen bij lastige momenten in hun leven, denk aan pesten, scheiding ouders, problemen op school, examenvrees, angsten, weinig zelfvertrouwen, concentratieproblemen, agressie.....

In een KidsConsult ga ik met het kind of jongere, op een aangename wijze creatief aan de slag. Geen enkel artistiek talent is nodig, want de opdrachten zijn voor iedereen en alle leeftijden geschikt. Een KidsConsult wordt dan ook als een groot plezier ervaren.  

Naast creativiteit, maak ik ook gebruik van EFT (Emotional Freedom Techniques), NEI (Neuro Emotionele Integratie) en geef ik extra ondersteuning met Bach Bloemen Remedies.

Een consult duurt een uur.
De prijs van dit consult bedraagt 50 Euro