Caja de Haan - Emotioneel Welzijnscoach / Kindercoach
Cursussen 2019-2020  • cursus De kracht van Zelfliefde

“Je bent alle liefde die je nodig hebt”
 

Een 5-daagse cursus die zelfliefde, zelfvertrouwen, innerlijke kracht, verbinding en hartbewustzijn versterkt.

Een gezonde dosis zelfliefde maakt je gelukkiger, zelfverzekerder, trouw aan jezelf, minder afhankelijk en vooral vrij.
Maar van jezelf houden, hoe doe je dat?

Veel mensen hebben een slecht zelfbeeld, last van minderwaardigheidsgevoelens, zijn onzeker, kunnen moeilijk grenzen stellen, zijn streng voor zichzelf... 
Ondanks het besef dat de relatie met zichzelf verbetert kan worden, weet men vaak niet hoe.  

In deze 5-daagse training, verspreid over circa 5 maanden, maak jij contact met jouw Zelfliefde. Iedere maand is er een bijeenkomst in kleine groep (maximaal 6 dames). Een trainingsprogramma waarin je stap voor stap jouw innerlijke liefdeskracht ont-dekt; een liefdeskracht in iedereen aanwezig.

In deze 5 daagse krijg je effectieve tools aangereikt hoe jij jezelf meer kan waarderen om uiteindelijk jezelf in onvoorwaardelijke liefde te accepteren.
 
Je leert tijdens deze  cursusdagen werken met de techniek EFT (Emotional Freedom Techniques). Deze indrukwekkende techniek neutraliseert lastige emotionele blokkades die jouw Zelfliefde bedekken.
 
Ook leer je de universele wetten kennen. Deze wetmatigheden van het universum geven inzicht en duidelijkheid wat er nodig is voor een optimale ontwikkeling van jouw hartbewustzijn. Deze wetten leren jou dat jouw buitenwereld een projectie is van jouw binnenwereld. Hierdoor besef je dat wanneer je jouw binnenwereld verandert, je buitenwereld automatisch mee verandert.

We gaan kennismaken met de maan als natuurkracht. Iedere maanfase heeft namelijk zijn eigen speciale kracht. Je gaat inzien welke invloed de maan heeft op ons algemeen welbevinden. Je leert hoe je deze kracht kan inzetten bij jouw zelfontwikkeling. 
 
Geïnspireerd door Zelfliefde, schilder je aan het einde van iedere cursusdag met acrylverf op doek. Dit afsluitmoment van de cursusdag is een meditatief moment dat jouw hartbewustzijn op een geheel eigen en diepgaande manier activeert.
Na 5 lesdagen ontstaat er een schilderij van meerdere lagen. Geen schrik, je hoeft geen schildertalent te hebben; deze manier van schilderen is voor iedereen toegankelijk.
 
Deze cursus is een intensieve innerlijke reis die je een andere kijk geeft op jezelf en tegelijkertijd op je medemens en de wereld.
De cursus wordt gegeven in kleine groep, maximaal 6 dames zodat er ruimschoots persoonlijke aandacht is voor iedere cursist.

Duur:      5 dagen

Data cursus najaar 2019:     
Zaterdag 7 september, zaterdag 28 september, zaterdag 19 oktober,
zaterdag 9 november, zaterdag 30 nov, telkens van 10:00 tot 16:00
            
Locatie: Hoge Weg 2, Brasschaat

Prijs      475 Euro, dit is inclusief materiaal, thee, koffie met iets lekkers en               een eenvoudige vegetarische lunch.
            
Aanmelden kan via onderstaand formulier.
   


  • Workshop (1 dag) Intuïtief Schilderen

“The purpose of art is washing the dust of daily life off of our souls”
 (Picasso)
 
Wat is intuïtief schilderen? Intuïtief schilderen is schilderen vanuit je gevoel.  Vanuit je gevoel  ga je spelen met kleuren op het doek. Gevoelens die je in jezelf ervaart verbeeld je naar buiten toe. Je komt los van je denken. Dit geeft vooral rust in je hoofd. 

Deze manier van schilderen vereist geen enkel schilderstalent. Dat is juist zo leuk aan deze vorm van schilderen; iedereen kan het! Je hoeft dan ook geen schildervaring te hebben. Het gaat om het innerlijk proces en daarbij is het resultaat onbelangrijk.

Kortom een heerlijke ME-time dag die volledig rondom jou draait.

Cursusduur:    1 dag
 
Data:              
vrijdag 14 juni 2019  (Volzet) of
zaterdag 15 juni 2019  (Nog enkele plaatsjes beschikbaar),
telkens van 10:00u tot 16:30u
 
Locatie:          
Hoge Weg 2, Brasschaat (als het weer het toelaat zal deze workshop buiten in de tuin plaats vinden)
 
Prijs:               
90 euro, dit is inclusief materiaal; acrylverfpapier,  schildersdoek van 50x50, gebruik van verf en materiaal, thee/koffie en een eenvoudige lunch
 
Aanmelden kan via onderstaand formulier  • Basisdag EFT (Emotional Freedom Techniques)

 
EFT is een eenvoudige techniek afgeleid uit de Chinese geneeskunde.
Volgens een vast protocol wordt er zachtjes getikt op bepaalde meridiaanpunten. Deze simpele techniek bevrijd je van (onverwerkte) vastzittende negatieve emoties (zoals bijvoorbeeld onzekerheid, angst, boosheid, verdriet, stress....etc), waardoor je je zowel emotioneel als fysiek beter gaat voelen.
Je bemerkt vrijwel direct hoe snel en effectief deze methode werkt. Het is een veilige methode om in te zetten voor jezelf, kinderen, familie, vrienden en anderen. Daarnaast is EFT ook op professioneel vlak inzetbaar. .

Duur:     1 dag

Datum:  21 maart 2020

Locatie: Invitare
               Bredaseweg 32
             2322 Minderhout
             www.invitare.be

Prijs:     110 Euro
 


  • Kinderen coachen via Creativiteit
 
In deze tweedaagse leer je door middel van creativiteit te communiceren met kinderen. Op deze aangename manier wordt het kind in de gelegenheid gesteld om via tekentaal naar buiten te brengen wat innerlijk bij hem of haar  leeft.
Het verbale vermogen van een kind is nog onvoldoende ontwikkeld om   gevoelens goed te kunnen uiten. Daardoor kunnen negatieve emoties zich gaan uiten in negatief gedrag zoals snel boos worden, agressie, onrust, slecht slapen, overmatig druk zijn….. Creatief coachen is een prachtig instrument om negatieve emoties te ontladen.
Via tekenen, een natuurtaal van kinderen, kan jij als begeleider een stapje doen in de belevingswereld van het kind. Hierdoor krijg je informatie over de talenten/kwaliteiten, alsook over eventuele problemen die bij het kind spelen.
Ook voor jongeren is deze manier van coachen fijn om in te zetten. Buiten dat het leuk is om creatief bezig te zijn, leren zij op deze manier hun valkuilen kennen en tegelijkertijd hun kwaliteiten en talenten te ont-dekken.
In deze module wordt bijna alleen maar praktisch gewerkt. Als cursist ga je zelf ervaren wat creatief coachen inhoudt; je gaat dus zelf creatief aan de slag. Geen schrik; je hoeft absoluut geen artistiek talent te zijn om deze module te kunnen volgen; iedereen kan het! Ik kan je garanderen dat deze tweedaagse buitengewoon boeiend gaat zijn.
 
Alle benodigde materialen voor deze module zijn inbegrepen in de opleiding.
 
Deze tweedaagse is niet alleen interessant voor mensen die beroepsmatig met kinderen werken, ook voor iedereen die graag op een creatieve manier kinderen wil begeleiden. 


Duur:     2 dagen

Data:     1 februari en 22 februari 2020

Locatie: Invitare
               Bredaseweg 32
             2322 Minderhout
             www.invitare.be 

Prijs:     220 Euro


 

Aanmelden voor een cursus kan via onderstaand invulformulier.
Indien je informatie wenst kan je hetzelfde formulier invullen.

Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Adres 1:
Plaats:
Postcode:
Reacties:
 


Copyright © Caja de Haan