Caja de Haan - Emotioneel Welzijnscoach / Kindercoach
Cursussen 2018-2019  • cursus De kracht van Zelfliefde

“Je bent alle liefde die je nodig hebt”
 

Een 5-daagse cursus die zelfliefde, zelfvertrouwen, innerlijke kracht, verbinding en hartbewustzijn versterkt.

Hoe meer Zelfliefde jij ervaart, hoe gelukkiger je bent en hoe meer liefde je aan anderen kan geven. Je ziet pas de schoonheid van anderen als je die van jezelf ziet. Zelfliefde maakt je gelukkiger, zelfverzekerder, trouw aan jezelf, minder afhankelijk en vooral vrij.
Maar van jezelf houden, hoe doe je dat?

Het is niet altijd zo gemakkelijk om van jezelf te houden. Dit kan tot uiting komen in onder andere minderwaardigheidsgevoelens, onzeker zijn, weinig zelfwaarde, moeilijk grenzen kunnen stellen, perfectionisme, angst….. Ondanks dit besef en de wens om de relatie met zichzelf te verbeteren, weet men meestal niet hoe.  
 
Dit was voor mij de reden om deze cursus te schrijven. Een 5daagse training verspreid over circa 5 maanden. Iedere maand is er een bijeenkomst in kleine groep. Een trainingsprogramma waarin je stap voor stap jouw innerlijke liefdeskracht ont-dekt, een liefdeskracht die in iedereen aanwezig is.
In deze 5 daagse krijg je effectieve tools aangereikt hoe jij jezelf meer kan waarderen om uiteindelijk jezelf in onvoorwaardelijke liefde te accepteren.
 
Je leert tijdens deze  cursusdagen werken met de techniek EFT (Emotional Freedom Techniques). Deze indrukwekkende techniek neutraliseert lastige emotionele blokkades die jouw Zelfliefde bedekken.
 
Ook leer je de universele wetten kennen. Deze wetmatigheden van het universum geven inzicht en duidelijkheid wat er nodig is voor een optimale ontwikkeling van jouw hartbewustzijn. Deze wetten geven jou inzicht dat jouw buitenwereld een projectie is van jouw binnenwereld. Hierdoor ga je beseffen dat wanneer je je binnenwereld wijzigt, jouw buitenwereld ook verandert.

We gaan kennismaken met de maan als natuurkracht. Iedere maanfase heeft namelijk zijn eigen speciale kracht. Je gaat inzien welke invloed de maan heeft op ons algemeen welbevinden. Je leert hoe je deze kracht kan inzetten bij jouw zelfontwikkeling. 
 
Geïnspireerd door desbetreffende lesdag, schilder je aan het einde van iedere cursusdag met acrylverf op doek. Dit afsluitmoment van de cursusdag is een meditatief moment dat jouw hartbewustzijn op een geheel eigen en diepgaande manier activeert.
Na 5 lesdagen ontstaat er een schilderij van 5 lagen. Geen schrik, je hoeft geen schilderstalent te zijn; deze manier van schilderen is voor iedereen toegankelijk.
 
Deze cursus is een intensieve innerlijke reis die je een andere kijk geeft op jezelf en tegelijkertijd op je medemens en de wereld.
De cursus wordt gegeven in kleine groep van ca. 8 dames zodat er ruimschoots persoonlijke aandacht is voor iedere cursist.
Een eenvoudige vegetarische lunch is voorzien.

Duur:      5 dagen

Data cursus voorjaar 2019:  
donderdag 10 januari, donderdag7 februari, donderdag 28 februari,
donderdag 4 april, donderdag 2 mei, telkens van 10:00u tot 16:00u
 
Data cursus najaar 2019:     
Vrijdag 6 september, vrijdag 27 september, vrijdag 18 oktober,
vrijdag 8 november, vrijdag 29 nov, telkens van 10:00 tot 16:00
            
Locatie: Hoge Weg 2, Brasschaat

Prijs      450 Euro, dit is inclusief materiaal, thee, koffie met iets lekkers en                   een eenvoudige vegetarische lunch.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.
   


  • Workshop (1 dag) Intuïtief Schilderen

“The purpose of art is washing the dust of daily life off of our souls”
 (Picasso)
 
Wat is intuïtief schilderen? Intuïtief schilderen is schilderen vanuit je gevoel.  Vanuit je gevoel  ga je spelen met kleuren op het doek. Gevoelens die je in jezelf ervaart verbeeld je naar buiten toe. Je komt los van je denken. Dit geeft vooral rust in je hoofd. 

Deze manier van schilderen vereist geen enkel schilderstalent. Dat is juist zo leuk aan deze vorm van schilderen; iedereen kan het! Je hoeft dan ook geen schildervaring te hebben. Het gaat om het innerlijk proces en daarbij is het resultaat onbelangrijk.

Kortom een heerlijke ME-time dag die volledig rondom jou draait.

Cursusduur:    1 dag
 
Data:              
vrijdag 14 juni of zaterdag 15 juni 2019, telkens van 10:00u tot 16:30u
 
Locatie:          
Hoge Weg 2, Brasschaat (als het weer het toelaat zal deze workshop buiten in de tuin plaats vinden)
 
Prijs:               
90 euro, dit is inclusief materiaal; acrylverfpapier,  schildersdoek van 50x50, gebruik van verf en materiaal, thee/koffie en een eenvoudige vegetarische lunch
 
Aanmelden kan via onderstaand formulier  • Basisdag EFT (Emotional Freedom Techniques)

 
EFT is een eenvoudige techniek afgeleid uit de Chinese geneeskunde.
Volgens een vast protocol wordt er zachtjes getikt op bepaalde meridiaanpunten. Deze simpele techniek bevrijd je van (onverwerkte) vastzittende negatieve emoties (zoals bijvoorbeeld onzekerheid, angst, boosheid, verdriet, stress....etc), waardoor je je zowel emotioneel als fysiek beter gaat voelen.
Je bemerkt vrijwel direct hoe snel en effectief deze methode werkt. Het is een veilige methode om in te zetten voor jezelf, kinderen, familie, vrienden en anderen. Daarnaast is EFT ook op professioneel vlak inzetbaar. .

Duur:     1 dag
Data:     donderdag 21 februari 2019 of zaterdag 23 februari
Locatie: Oud-Turnhout, De Liereman, Schuurhovenberg 43
              Deze training geef ik bij de erkende kindercoachopleiding
              VZW Het Vrolijke Stekje.
              Hierbij kan je gebruik maken van KMO portefeuille.
Prijs:      130 Euro
 
Aanmelden kan via www.hetvrolijkestekje.be


  • Kinderen begeleiden via Creativiteit
 
In deze tweedaagse leer je door middel van creativiteit te communiceren met kinderen. Op deze aangename manier wordt het kind in de gelegenheid gesteld om via tekentaal naar buiten te brengen wat innerlijk bij hem of haar  leeft.
Het verbale vermogen van een kind is nog onvoldoende ontwikkeld om   gevoelens goed te kunnen uiten. Daardoor kunnen negatieve emoties zich gaan uiten in negatief gedrag zoals snel boos worden, agressie, onrust, slecht slapen, overmatig druk zijn….. Creatief coachen is een prachtig instrument om negatieve emoties te ontladen.
Via tekenen, een natuurtaal van kinderen, kan jij als begeleider een stapje doen in de belevingswereld van het kind. Hierdoor krijg je informatie over de talenten/kwaliteiten, alsook over eventuele problemen die bij het kind spelen.
Ook voor jongeren is deze manier van coachen fijn om in te zetten. Buiten dat het leuk is om creatief bezig te zijn, leren zij op deze manier hun valkuilen kennen en tegelijkertijd hun kwaliteiten en talenten te ont-dekken.
In deze module wordt bijna alleen maar praktisch gewerkt. Als cursist ga je zelf ervaren wat creatief coachen inhoudt; je gaat dus zelf creatief aan de slag. Geen schrik; je hoeft absoluut geen artistiek talent te zijn om deze module te kunnen volgen; iedereen kan het! Ik kan je garanderen dat deze tweedaagse buitengewoon boeiend gaat zijn.
 
Alle benodigde materialen voor deze module zijn inbegrepen in de opleiding.
 
Deze tweedaagse is niet alleen interessant voor mensen die beroepsmatig met kinderen werken, ook voor iedereen die graag op een creatieve manier kinderen wil begeleiden. 


Duur:     2 dagen

Data:     donderdag 15 november 2018 en donderdag 6 december 2018 of
              zaterdag 17 november 2018 en zaterdag 8 december 2018
              telkens van 10:00 tot 16:30u

Locatie: Oud-Turnhout, De Liereman, Schuurhovenberg 43
              Deze training geef ik bij de erkende kindercoachopleiding
              VZW Het Vrolijke Stekje.
              Hierbij kan je gebruik maken van KMO-portefeuille.

Prijs:      260 Euro

Aanmelden kan via www.hetvrolijkestekje.be
 

Aanmelden voor een cursus kan via onderstaand invulformulier.
Indien je informatie wenst kan je hetzelfde formulier invullen.


Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Adres 1:
Plaats:
Postcode:
Reacties:
 

Copyright © Caja de Haan