Caja de Haan - Emotioneel Welzijnscoach / KindercoachIndigo Kindercoach Basistraining


Wat leuk dat je op deze pagina bent gaan lezen!
Wij (Wouthiera Crommelin en Caja de Haan) leggen jou graag uit wat je kunt verwachten als je de Indigo Basis Kindercoachtraining gaat volgen die in februari 2020 in Hoogstraten (is vlak over de Nederlandse grens) van start gaat.

De Indigo Basis Kindercoachtraining is een compacte eigentijdse praktijkgerichte 6 daagse basistraining voor iedereen die begaan is om kinderen en jongeren te begeleiden naar hun individuele eigenheid, zelfvertrouwen, vrolijkheid en kracht.

In deze opleiding worden verschillende oplossingsgerichte coachtechnieken aangeleerd zoals Creatief Coachen, EFT (Emotional Freedom Techniques), en visualiseren. Daarnaast is er aandacht voor ouderbegeleiding, een onmisbaar onderdeel in een kindercoachtraject.

In deze opleiding ervaar je zelf hoe de verschillende kindercoachtechnieken werken zodat je deze optimaal kan inzetten in de praktijk. Met de opgedane kennis en jouw ervaring als kinderbegeleider kan je je eigen praktijk starten of de kennis integreren in jouw werkomgeving.

Naast de in totaal 39 lesuren investeer je ongeveer 3uur per maand aan huiswerk dat bestaat uit zelfstudie zoals lezen van boeken en het maken van  opdrachten.

Aan deze training zijn wij, twee professionele trainers en coaches verbonden die beiden al jarenlang een eigen kindercoachpraktijk hebben en veel ervaring hebben met het overdragen van kennis. Onze deskundigheid , enthousiasme en liefde voor het vak leidt tot een unieke, complementaire opleiding.

Hieronder een korte inhoudelijke beschrijving van de verschillende modules:Module Kinderen begeleiden via Creativiteit
In deze tweedaagse leer je door middel van creativiteit te communiceren met kinderen. Op deze plezierige manier wordt het kind in de gelegenheid gesteld om via tekentaal naar buiten te brengen wat innerlijk bij hem of haar leeft.

Het verbale vermogen van een kind is vaak onvoldoende ontwikkeld om gevoelens goed te kunnen uiten. Daardoor kunnen negatieve emoties zich gaan uiten in negatief gedrag zoals snel boos worden, agressie, onrust, slecht slapen, overmatig druk zijn….. Creatief coachen is een prachtig instrument om negatieve emoties te ontladen.

Via tekenen, een natuurtaal van kinderen, kan jij als begeleider een stapje doen in de belevingswereld van het kind. Hierdoor krijg je informatie over de talenten/kwaliteiten, alsook over eventuele problemen die bij het kind spelen.

Ook voor jongeren is deze manier van coachen fijn om in te zetten. Buiten dat het leuk is om creatief bezig te zijn, leren zij op deze manier hun valkuilen kennen en tegelijkertijd hun kwaliteiten en talenten te ont-dekken.

In deze module leer je
 • het grote belang van creativiteit
 • kennis maken met verschillende creatieve materialen
 • via creativiteit een stapje te doen in de belevingswereld van een kind
 • tekentaal als communicatiemiddel te gebruiken
 • het "lezen" (counselen) van een tekening
 • de betekenis van kleuren
 • het creatieve begeleidingsproces van een kindModule EFT (Emotional Freedom Techniques)
In deze module maak je kennis met EFT.
EFT is een effectieve methode die je kan inzetten binnen je coachpraktijk. Daarnaast is het een prachtig zelfhulpmiddel.
EFT is een krachtige en prettige methode waarmee je op een eenvoudige manier (onverwerkte) negatieve emoties kunt ombuigen naar rust. Hierdoor ga je je emotioneel veel beter voelen. Dit heeft uiteindelijk ook een positief effect op je fysieke gezondheid.

In deze module leer je
 • theoretische achtergrond van EFT
 • aanleren techniek EFT
 • EFT inzetten bij jezelf
 • EFT inzetten bij jezelf als coach. Denk bijvoorbeeld aan negatieve emoties die jou als coach kunnen hinderen zoals: onzekerheid, ontmoediging, weinig zelfvertrouwen, angst e.a.
 • EFT inzetten bij kinderen

EFT is een prachtige kers op de kindercoachtaart!Module Werken met visualiseren
Visualisatie is een prachtige techniek om met ouders en kinderen te werken. Het is in feite het herprogrammeren van het onderbewuste, het downloaden van een betere versie van het bestaande programma. De oplossingen komen onder jouw begeleiding altijd vanuit de cliënt zelf.

In de topsport is de kracht van verbeelding een vast onderdeel van de voorbereiding op de prestatie. Zij weten als geen ander hoe sterk en krachtig dit werkt en daarom is dit dan ook een onderdeel van deze opleiding.

In deze module leer je
 • Wat visualiseren is en hoe het werkt
 • Wat je kunt verwachten en bereiken met het gebruik van visualisaties 
 • De basisbeginselen van goed visualiseren
 • Hoe je het toepast bij kinderen en ouders 


 
Module Ouderbegeleiding
In deze tweedaagse module staat het begeleiden van ouders centraal. Ouders spelen een belangrijke rol bij het oplossen van de hulpvraag. Door thuis de aanpak te veranderen kan vaak een flink gedeelte van het probleem opgelost worden.

In deze module leer je
 • Welke dingen er in een gezin kunnen spelen waar jij mee kunt helpen 
 • Het belang van een goede ouder/kind relatie 
 • Welke communicatie goed bij kinderen werkt 
 • Hoe en welke opvoedingsadviezen je aan ouders kunt geven 
 • Het belang van leefregels en hoe je ouders kunt begeleiden bij het invoeren hiervanMateriaal
Alle modules zijn zeer praktijkgericht en er zal dus veel geoefend worden. Je ontvangt bij elke module een reader waarin alle aangeboden technieken uitgebreid beschreven staan evenals alle oefeningen zodat je deze na de training gemakkelijk terug kunt vinden.
Je ontvangt naast de reader ook een boekenlijst en tussen de lesdagen door krijg je een mail met extra inspiratie in de vorm van oefeningen; filmpjes enz enz
 


Trainers:
Wouthiera Crommelin  (www.inbloei.nu)
Caja de Haan (www.cajadehaan.be)Kosten:
€ 850,00 (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is inclusief materialen, een syllabus, koffie/thee en iets lekkers.Voorwaarden om deel te kunnen nemen:
Iedereen die de wens heeft om kinderen te coachen kan deelnemen aan de opleiding.
 

Locatie:
Invitare, Bredaseweg 32 - 2322 Minderhout (Hoogstraten)
 


Lestijden:
De lessen worden gegeven van 10:00u tot circa 16:30 u.Data voorjaar 2020


1 februari                                Creatief Coachen
 
22 februari                              Creatief Coachen
 
21 maart                                 Ouderbegeleiding
 
18 april                                   EFT (Emotional Freedom Techniques) 
 
2 mei                                      Visualiseren
 
16 mei                                    Ouderbegeleiding
 

Inschrijven
Aanmelden voor deze opleiding kun je doen via onderstaand invulformulier

Superleuk als we jou in het voorjaar van 2020 gaan inspireren en vooral veel kennis en ervaring mogen doorgeven!

Warme groet,

Wouthiera Crommelin en Caja de Haan

Inschrijfformulier Basis Kindercoachtraining
Voornaam:
Achternaam:
Email:
Telefoon:
Adres 1:
Plaats:
Postcode:
Reacties: