Caja de Haan - Emotioneel Welzijnscoach / Kindercoach

Indigo Kindercoach Trainingen 2020

Indigo Kindercoach Trainingen is een initiatief van Caja de Haan ( BE) en Wouthiera Crommelin (NL).
Allebei hebben we gedurende 15 jaar een goedlopende praktijk waarin we ouders en kinderen hulp bieden op sociaal-emotioneel gebied.
Creatief coachen, EFT ( Emotional Freedom Technique), familieopstellingen en de kracht van verbeelding zijn o.a. werkvormen die wij dagelijks in onze praktijk inzetten.

Vanwege onze jarenlange ervaring geven we, ieder op ons vakgebied, trainingen om deze werkvormen aan professionals door te geven.

Indigo is een platform waarop verschillende trainingen worden aangeboden voor ieder die zich professioneel bezighoudt met de begeleiding van kinderen en ouders. Deze trainingen zijn direct inzetbaar in jouw job. Daarnaast zijn deze trainingen zeer waardevol voor jouw professionele en persoonlijke groei. Een nieuwe werkvorm toevoegen aan je huidige werkmethoden zorgt ervoor dat je een extra tool kan inzetten in je werk en hiermee een ruimer aanbod kan bieden aan jouw clientèle. • Tweedaagse training EFT (Emotional Freedom Techniques)

In deze tweedaagse leer je de methode EFT.
EFT is een effectieve methode die je kan inzetten voor: anderen (bijvoorbeeld je kinderen), binnen je coachpraktijk en daarnaast is het een prachtig zelfhulpmiddel.
EFT is een krachtige en prettige methode waarmee je op een eenvoudige manier (onverwerkte) negatieve emoties kunt ombuigen naar rust. Hierdoor ga je je emotioneel veel beter voelen. Dit heeft uiteindelijk ook een positief effect op je fysieke gezondheid.
 
In deze module leer je
 • theoretische achtergrond van EFT
 • aanleren EFT-techniek
 • EFT inzetten bij jezelf
 • EFT inzetten bij anderen, ook bij kinderen

Cursusduur: 2 dagen

Trainer: Caja de Haan

Data 2020:
zaterdag 12 september
zaterdag 10 oktober
telkens van 10:00u tot 16:30u

Locatie:
Hoge Weg 2, Brasschaat

Prijs:
275 Euro
In deze dagen is koffie/thee met iets lekkers voorzien

Inschrijven via cajadehaan@skynet.be • Tweedaagse training: Kinderen begeleiden via Creativiteit

In deze tweedaagse leer je door middel van creativiteit te communiceren met kinderen. Op deze plezierige manier wordt het kind in de gelegenheid gesteld om via tekentaal naar buiten te brengen wat innerlijk bij hem of haar leeft.

Het verbale vermogen van een kind is vaak onvoldoende ontwikkeld om gevoelens goed te kunnen uiten. Daardoor kunnen negatieve emoties zich gaan uiten in negatief gedrag zoals snel boos worden, agressie, onrust, slecht slapen, overmatig druk zijn….. Creatief coachen is een prachtig instrument om negatieve emoties te ontladen.

Via tekenen, een natuurtaal van kinderen, kan jij als begeleider een stapje doen in de belevingswereld van het kind. Hierdoor krijg je informatie over de talenten/kwaliteiten, alsook over eventuele problemen die bij het kind spelen.

Ook voor jongeren is deze manier van coachen fijn om in te zetten. Buiten dat het leuk is om creatief bezig te zijn, leren zij op deze manier hun valkuilen kennen en tegelijkertijd hun kwaliteiten en talenten te ont-dekken.

In deze module leer je
 • het grote belang van creativiteit
 • kennis maken met verschillende creatieve materialen
 • via creativiteit een stapje te doen in de belevingswereld van een kind
 • tekentaal als communicatiemiddel te gebruiken
 • het "lezen" (counselen) van een tekening
 • de betekenis van kleuren
 • het creatieve begeleidingsproces van een kind

Cursusduur: 2 dagen

Trainer: Caja de Haan

Data 2020:
zaterdag 26 september
zaterdag 24 oktober
telkens van 10:00u tot 16:30u

Locatie:
Hoge Weg 2, Brasschaat

Prijs:
275 Euro
In deze dagen is koffie/thee met iets lekkers voorzien

Inschrijven via: cajadehaan@skynet.be • Tweedaagse Training "Individueel opstellen met ouders"

De hulpvraag van een kind wordt vele malen sneller en minder belastend voor het kind opgelost als de ouder in de spiegel kijkt en iets doet met wat het gedrag van het kind oproept. 
Werken met familieopstellingen en systemische oefeningen zijn  daarvoor een buitengewone,  effeciënte en liefdevolle manier!

Als je weet dat het hele familiesysteem een samenwerkend geheel is dat voortdurend op elkaar in werkt en op zoek is naar eenheid , dan kun je in veel gevallen onverklaarbaar gedrag opeens beter plaatsen en vervolgens gebruik maken van de systemische interventies om naar heling te werken.

De inzichten werken mooi en lang door en zoals gezegd  wordt het kind niet belast. En dat is een groot voordeel van deze manier van werken! 
De individuele praktijk leent zich niet voor een hele grote familieopstelling waarin verschillende generaties mbv representanten worden “neergezet” .
Wel kunnen er in een individuele setting kleine opstellingen worden gedaan en  hele mooie goedwerkende systemische oefeningen worden toegepast om inzicht te krijgen en de ordening te herstellen. 

Individueel opstellen kun je inzetten met ( jong) volwassenen en in sommige gevallen met kinderen. 

Bovenstaande leer je allemaal tijdens deze twee mooie twee dagen en het fijne is dat je ook voor jezelf een prachtige tool hebt als je ergens in vast zit en inzicht wil krijgen zodat je weer rustig verder kunt op jouw levens-pad.

Je zult door deze training blijvend anders naar het leven kijken en meer compassie voor het leven ( van jezelf en anderen) ervaren.

Cursusduur: 2 dagen

Trainer: Wouthiera Crommelin

Data:    
Zaterdag 27 juni 2020
Zondag 28 juni 2020
telkens van 10:00u tot 16:30u

Locatie    :     
Invitare te MInderhout (vlak over de grens bij Breda) 

Prijs :    
325 Euro

Inschrijven via: www.inbloei.nu/voor-kindercoaches/individuele-opstellingen-leren • Ouders coachen, 1 dag

Een kind is op vele lagen onlosmakelijk verbonden met zijn ouders. Dat maakt dat het betrekken van de ouders bij de hulpvraag van het kind wat mij betreft, bijna altijd,  noodzakelijk is om het kind goede hulp te kunnen bieden. 
Voor veel kindercoaches en andere hulpverleners die met kinderen werken is dit een stuk echter in hun opleiding niet veel aan bod geweest en wordt dit , zodra ze aan het werk gaan , al snel als een gemis ervaren. 

Herken je dit ? Dan ben je bij mij aan het goede adres om je op dit gebied bij te scholen. En natuurlijk van harte welkom!

In deze ééndaagse training  leer je naast systemisch kijken een aantal hele praktische tools die je die je meteen kunt inzetten. En als  je deze dag  combineert met de training Individueel opstellen voor ouders dan kun je ouders op een prachtige en diepgaande manier  in hun kracht zetten waardoor de hulpvraag van het kind snel en doeltreffend kunt aanpakken en oplossen.

Je leert hoe je ouders kunt vertellen dat zij zelf ook onderdeel zijn van de oplossing van de hulpvraag.
Je krijgt praktische handvatten om de opvoeding en de dagelijkse omgang met het kind bespreekbaar te maken en positief te beinvloeden.
Je krijgt simpele oefeningen aangereikt om de ouder anders naar zijn kind te laten kijken en oefeningen om als de relatie met het kind verstoord is deze in zijn hart te herstellen. Je leert hoe je ouders weer kunt verbinden met hun eigen kracht en innerlijk weten.

Alle oefeningen zijn in de loop van de jaren in mijn praktijk ontstaan en hebben hun kracht al vele malen bewezen omdat ze steeds weer met succes worden toegepast door deelnemers die deze module hebben gevolgd.

Cursusduur: 1 dag

Trainer: Wouthiera Crommelin

Data: 
Vrijdag 15 mei 2020
van 10:00u tot 16:30u

Locatie:
De Kosterij , Dorpsstraat 133 in Nieuwkoop

Kosten:  
145 Euro


Inschrijven via: www.inbloei.nu/voor-kindercoaches/ouders-coachen