top of page

Kindercoachingvia Creativiteit

voor kinderen vanaf 6 tot 18 jaar

Net zoals volwassenen, kunnen kinderen zich ook gestrest, boos, bang, snel ontmoedigd, jaloers, afwezig, wanhopig, eenzaam of onzeker voelen.

Het “niet lekker in hun vel” zitten komt dan tot uiting in hun gedrag, zoals slecht slapen, druk zijn, boosheid, snel huilen, ruzie maken e.a. Het is moeilijk te begrijpen dat achter dit gedrag een heel gevoelig kind kan schuilgaan.

www.cajadehaan.be

Als kindercoach stel ik kinderen in de gelegenheid om wat innerlijk bij hen leeft en belangrijk voor hun is, op een creatieve manier naar buiten te brengen. Door op deze wijze te communiceren kan ik een stapje doen in hun belevingswereld. Vanuit deze belevingen kan ik hen verder ondersteuning geven.

Voor kinderen is dit een interessante manier van coachen omdat zij verbaal nog niet het vermogen hebben om hun gevoelens te benoemen.

Via creatieve opdrachten vertellen ze zo veel meer via hun kunstwerkjes dan ze met woorden kunnen uitdrukken. De resultaten van dit creatief gesprek geven vaak verhelderende inzichten aan ouders.

Ook voor jongeren is deze creatieve manier van coachen zeer geschikt. Buiten dat het leuk is om creatief bezig te zijn, leren zij zichzelf beter kennen; wat zijn hun valkuilen in het dagelijks leven, maar bovenal wat zijn hun kwaliteiten? Dit geeft een verhelderende kijk op zichzelf. Het kan hen helpen bij lastige momenten in hun leven, denk aan pesten, scheiding ouders, problemen op school, examenvrees, angsten, weinig zelfvertrouwen, concentratieproblemen, agressie, etc.... 

In een coachsessie ga ik met het kind of jongere creatief aan de slag. Geen enkel artistiek talent is nodig, want de opdrachten zijn voor iedereen en alle leeftijden geschikt. Een creatieve coachsessie ervaren zij dan ook als een groot plezier.  

Naast creativiteit, maak ik ook gebruik van EFT (Emotional Freedom Techniques), NEI (Neuro Emotionele Integratie) en geef ik extra ondersteuning met Bach Bloemen Remedies.

Een consult duurt ongeveer een uur.

De prijs van een consult voor kinderen (t/m 18 jaar) bedraagt 60 Euro. 

Ik geef ook trainingen in Creatief Coachen. Nieuwe data volgen binnenkort. Indien je meer info wenst kan je mij contacteren via cajadehaan@skynet.be

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief:

Voornaam:

Achternaam:

Email:

Bedankt! Je gegevens zijn succesvol ingevoerd.

Copyright © Caja de Haan

bottom of page